Skoči do osrednje vsebine

Upravna enota Novo mesto

Aktualno

  • Obvestilo vinogradnikom – prijava letnega pridelka

    Pridelovalci, ki ste vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina in obdelujete najmanj 0,1 ha vinogradov, ali pridelek tržite, morate, v skladu s 13. členom Pravilnika o registru pridelovalcev grozdja in vina, najkasneje do 20. novembra 2022 prijaviti celoten pridelek grozdja, mošta, vina in drugih proizvodov, vključno s pridelkom, namenjenim za lastno uporabo. V primeru grozdja, ki je bilo trgano tako pozno, da do navedenega roka ni možna prijava, morate prijaviti pridelek najpozneje v 20 dneh po trgatvi.

  • Zbiranje podpisov volivcev za podpore zahtevam za razpis treh zakonodajnih referendumov

    Podpore volivcev pobudam za razpis zakonodajnih referendumov o Zakonu o spremembah Zakona o Vladi Republike Slovenije, Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija in Zakonu o spremembah Zakona o dolgotrajni oskrbi lahko volivci oddajo od 1. 9. 2022 do vključno 5. 10. 2022.

  • Potrjevanje podpisov volivcev v podporo kandidatur za predsednika republike na Upravni enoti Novo mesto

    Dajanje podpore v postopku določanja kandidatur za predsednika republike bo, v skladu z določili Zakona o volitvah predsednika republike (Uradni list RS, št. 39/92 in 73/013 – odl. US), potekalo v času od 22. 8. 2022 do vključno 28. 9. 2022.