Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Robert Golob sprejel zagovornika načela enakosti Miho Lobnika

Predsednik vlade dr. Robert Golob je sprejel zagovornika načela enakosti Miho Lobnika, ki mu je predal letno poročilo Zagovornika za leto 2021. Predstavil mu je razvoj in delovanje organa za varstvo pred diskriminacijo in nekatere primere, pri katerih je za zagotavljanje enake obravnave treba sprejeti sistemske rešitve.
 Predsednik vlade dr. Robert Golob sprejel zagovornika načela enakosti Miho Lobnika

Predsednik vlade dr. Robert Golob sprejel zagovornika načela enakosti Miho Lobnika | Avtor: Nebojša Tejić/STA

1 / 2

Po besedah dr. Roberta Golob je Zagovornik načela enakosti institucija, ki pomembno prispeva k družbi enakih možnosti. Predsednik vlade podpira rešitve za odpravo več let trajajočih diskriminatornih praks, ki bodo prispevale k zmanjševanju neenakosti v Sloveniji.

Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik je dodal: "Sestanek s predsednikom vlade je odlična priložnost za seznanitev z razvojem sistemskega varstva pred diskriminacijo v Sloveniji in izzivi na področju enakopravne vključenosti ne glede na osebne okoliščine ljudi v prihodnosti. Glede na dosedanja srečanja z ministri te vlade, je mogoče pričakovati, da bodo ministrstva pri svojem delu še bolj pozorna tudi na določila protidiskriminacijske zakonodaje."