Skoči do osrednje vsebine

Dopolnilni pouk slovenskega jezika za otroke v Pragi v šolskem letu 2022/2023

Ob skorajšnjem začetku novega šolskega leta vas prijazno vabimo k dopolnilnemu pouku slovenščine, ki je namenjen otrokom in mladostnikom, ki odraščajo na Češkem.

Dopolnilni pouk slovenščine poteka v prostorih Státní jazykové školy, Školská ul. 15, Praha 1 ob torkih v dveh ločenih skupinah. Od 16.00 do 17.30 se srečuje skupina začetnikov v starosti od 4 – 8 let, od 17.30 do 19.00 pa nadaljevalci.

Cilj dopolnilnega pouka slovenščine je ohranjanje in razvijanje slovenščine pri Slovencih po svetu, krepitev njihove slovenske identitete, pripadnosti slovenskemu narodu in stikov z matično domovino. Pri pouku poskušamo bogatiti besedni zaklad, učimo se slovničnih pravil, spoznavamo slovenske šege in navade, širimo si znanje o Sloveniji, pa tudi o mestu, kjer živimo, organiziramo različne delavnice, pripravljamo nastope  in  prireditve, v katere vključujemo tudi starše. Vsako leto organiziramo obisk enega slovenskega avtorja. Za letošnje šolsko leto z velikim veseljem napovedujemo oktobrsko  srečanje z Ljobo Jenče, ohranjevalko ljudskega spomina, pevko, pravljičarko, zbirateljico, voditeljico vokalnih in pripovedovalskih delavnic. Kakor vsako leto nas bo tudi letos v adventnem času obiskal Miklavž. Odzivamo se tudi na različne javne razpise ustanov v Sloveniji in pohvalimo se lahko s šolsko knjižnico, kjer si otroci lahko izposojajo knjige.

Dopolnilni pouk slovenščine je brezplačen in ga organizira in financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS.

Zbiramo prijave novih učencev, ki bi se nam v šolskem letu 2022/23 želeli priključiti. Nove interesente za dopolnilni pouk slovenščine prosimo, da se obrnejo na učiteljico Heleno Poche, mail : helena@balpo.com