Skoči do osrednje vsebine

Koncert orkestra Etno Histeria v koprskem zaporu

Zavod za prestajanje kazni zapora Koper je v sredo, 3. avgusta 2022, obiskalo 70 glasbenikov. Zaprtim osebam so na zunanjem igrišču zavoda pripravili koncert, na katerem so z različnimi glasbenimi slogi, z improvizacijo in sproščenostjo popestrili popoldanski sprehod.

Koncert si je navkljub vročinskemu valu ogledalo večje število obsojencev in pripornikov, med njimi je bila večina tujcev. Veseli nas, da so potujoči glasbeniki tudi letos obiskali naš zavod in zaprtim osebam omogočili ogled koncerta. S tokratnim kulturnim dogajanjem so glasbeniki poleg zapornikov obiskali in povezali tudi nekatere druge ranljive skupine – starejše občane in begunce iz Ukrajine.

Etno Histeria World Orchestra je mednarodni projekt, ki združuje vrhunske glasbenike s celega sveta. Ekipa glasbenikov iz 21 različnih držav je tokrat interpretirala skladbe različnih delov sveta, vse od Latinske Amerike, Istre, Balkana, Italije, Škotske, Francije, Skandinavije, Ukrajine… do Bližnjega Vzhoda. Stočlanski orkester vodi skupina izkušenih mentorjev, igrajo brez not in z improvizacijo ustvarjajo neponovljivo glasbo, ki jo obogatijo z avtorskim pristopom vsakega od udeležencev. 

Koncert v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper

Koncert v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij