Skoči do osrednje vsebine

Zaščita kritične infrastrukture pred kibernetskimi grožnjami

Slovenska misija pri Združenih narodih je 26. julija 2022 v New Yorku gostila hibridni dogodek z naslovom Zaščita kritične infrastrukture pred kibernetskimi grožnjami: analiza ustrezne zakonodaje, dobrih praks, mednarodnega prava in norm, ki sta ga pripravila Urad Vlade RS za informacijsko varnost, Ministrstvo za zunanje zadeve in Microsoft.

To je bil začetek zbirnega poročila o seriji 4 dogodkov, posvečenih različnim sektorjem kritične infrastrukture v letu 2021, in sicer voda, energija, zdravje in finance. Direktor Urada Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV) dr. Uroš Svete je predstavil glavne ugotovitve niza lanskoletnih dogodkov. Glavni zaključki tega stranskega dogodka odprte delovne skupine (angleško Open-Ended Working Group - OEWG) pri Združenih narodih so bili naslednji: Kibernetska varnost je stalen proces. Obvladovanje tveganja mora biti v središču vsakega pristopa, ki ga sprejmemo. Za učinkovito kibernetsko varnost je bistven pristop z več deležniki.

Direktor Urada Vlade RS za informacijsko varnost dr. Uroš Svete in udeleženci hibridnega dogodka

Hibridni dogodek Zaščita kritične infrastrukture pred kibernetskimi grožnjami | Avtor: Urad Vlade RS za informacijsko varnost