Skoči do osrednje vsebine

Podpisan memorandum o soglasju med Slovenijo in Ukrajino na področju kibernetske varnosti

27. julija 2022 je bil v Kijevu podpisan Memorandum o soglasju med Uradom Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost in Upravo državne službe Ukrajine za posebne komunikacije in varovanje podatkov o kibernetski varnosti.

Namen memoranduma o soglasju je spodbujanje sodelovanja med udeležencema in izmenjava na področjih, povezanih z informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami (IKT), s posebnim poudarkom na področju oblikovanja politik, zakonodajnem, pravosodnem, izobraževalnem in policijskem področju ter znanstvenem področju IKT, skladno z načeli enakosti, vzajemnosti, obojestranske koristi in spoštovanja državne suverenosti. Memorandum je sklenjen ob zavedanju, da informacijske in komunikacijske tehnologije odpirajo nove priložnosti in so bistvena orodja za družbeni in gospodarski razvoj držav, da je treba združiti napore, da bi lahko razvijali in razširjali nove tehnologije, ki spodbujajo vzpostavitev varnega globalnega informacijskega prostora ter željo oblikovati skupen okvir na področju kibernetske varnosti in zavedanju, da bo sodelovanje med udeležencema olajšalo doseganje skupnih ciljev.

 

Slovenski in ukrajinski predstavnik podpisujeta memorandum o soglasju

Podpisan memorandum o soglasju med Slovenijo in Ukrajino na področju kibernetske varnosti | Avtor: Urad Vlade RS za informacijsko varnost

1 / 2