Skoči do osrednje vsebine

Dvostransko srečanje državnega sekretarja Štucina z državnim sekretarjem za evropske zadeve Španije Navarrom

Državni sekretar mag. Marko Štucin se je ob robu srečanja ministrov in državnih sekretarjev za evropske zadeve držav članic neformalne skupine MED-9 v Madridu dvostransko srečal s španskim gostiteljem, državnim sekretarjem za evropske zadeve v Ministrstvu za zunanje zadeve, EU in sodelovanje Kraljevine Španije Pascualom Navarrom.
državni sekretar Štucin s španskim sekretarjem Pascualom Navarrom

Državni sekretar Marko Štucin se je na dvostranskem srečanju pogovarjal z državnim sekretarjem za evropske zadeve v Ministrstvu za zunanje zadeve, EU in sodelovanje Kraljevine Španije Pascualom Navarrom | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Državna sekretarja Štucin in Navarro sta dvostranske odnose med Slovenijo in Španijo ocenila kot prijateljske, intenzivne in razvejane. Strinjala sta se, da državi povezujejo sorodni pogledi na številna aktualna in mednarodna vprašanja. V pogovoru o gospodarskem sodelovanju sta izrazila posebno zadovoljstvo nad tem, da se je blagovna menjava (uvoz in izvoz) med državama kljub pandemiji covida-19 povečala, in sicer na 1,1 milijarde evrov. Državna sekretarja sta izmenjala še stališča o aktualnih razmerah v državah Zahodnega Balkana, Sredozemlja, EU in širše.

Slovenija in Španija v letošnjem letu obeležujeta 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov.