Skoči do osrednje vsebine

Ekipi ministrice za kulturo se kot svetovalec pridružuje Mihael Kelemina

Ekipi ministrice za kulturo dr. Aste Vrečko se kot svetovalec pridružuje Mihael Kelemina, umetnostni zgodovinar ter poznavalec področij delovanja nevladnih organizacij in samozaposlenih v kulturi.
Portret svetovalca ministrice za kulturo Mihaela Kelemino

Mihael Kelemina | Avtor: Ministrstvo za kulturo

Mihael Kelemina je leta 2010 diplomiral na enopredmetnem študiju umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Končal je Šolo za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, ki deluje pod okriljem SCCA, Zavoda za sodobno umetnost – Ljubljana (SCCA-Ljubljana) in se dodatno izobraževal v projektnem menedžmentu. Med letoma 2012 in 2016 je bil sodelavec Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent, nekaj časa tudi urednik oddaje Art-Area.

Od leta 2016 do zaposlitve v kabinetu ministrice je bil samozaposlen v kulturi. Sodeloval je z različnimi nevladnimi organizacijami in za različna razstavišča kuriral razstave sodobne umetnosti. Od leta 2016 je bil vodja šole Svet umetnosti, ki jo SCCA-Ljubljana pripravlja v partnerstvu s Cukrarno (Muzej in galerije mesta Ljubljana). Od leta 2018 sodeluje z Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici, na kateri predava o zgodovini umetnosti 20. stoletja. Zadnje leto je bil tudi član več komisij in dialoške skupine Mestne občine Ljubljana za trajni dialog z nevladnimi organizacijami na področju kulture in samozaposlenimi v kulturi.

Na Ministrstvu za kulturo se veselimo sodelovanja z njim ter mu izražamo dobrodošlico in želimo uspešno delo.