Skoči do osrednje vsebine

Ekipi ministrice za kulturo se kot svetovalec pridružuje Lenart J. Kučić

Ekipa ministrice dr. Aste Vrečko se krepi. Kot svetovalec se ji pridružuje Lenart J. Kučić, raziskovalec medijev, predavatelj in voditelj podkastov.
Portret Lenarta J. Kučića

Lenart J. Kučić | Avtor: Borut Krajnc

Lenart J. Kučić je diplomiral iz angleškega jezika in novinarstva na Filozofski Fakulteti in Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, nadaljeval podiplomski študij na londonski univerzi Goldsmiths ter na njej magistriral na programu Transnacionalne komunikacije in globalni mediji (Transnational Communications And The Global Media).

Kot novinar časopisa Delo je več kot dvajset let spremljal družbene in kulturne spremembe, ki so jih prinesle informacijske in komunikacijske tehnologije. Novinarsko se je izpopolnjeval na londonskem Guardianu in sodeloval pri več novih medijskih projektih: preiskovalnem mediju Pod črto, mreži podkastov Marsowci in spletni reviji Disenz.

Je avtor ali soavtor več preiskav in študij medijskega lastništva v Sloveniji.

Do nedavnega je soustvarjal portal preiskovalnega novinarstva Pod črto. Ob njegovem odhodu, po skoraj petih letih sodelovanja pri Pod črta podkastu, so pripravili posebno podkastno epizodo – Srečno, Lenart!

Na Ministrstvu za kulturo se veselimo sodelovanja z njim ter mu izražamo dobrodošlico in želimo uspešno delo.