Skoči do osrednje vsebine

Stanovalci Metelkove 6 ostajajo v svojih prostorih

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je skupaj s sodelavci srečala s predstavniki nevladnih organizacij – kulturnih, znanstvenoraziskovalnih in zagovorniških organizacij –, ki imajo svoje prostore na Metelkovi 6. Po srečanju je v avli Ministrstva za kulturo potekala izjava za javnost.
Predstavniki ministrstva za kulturo in nevladnih organizacij z Metelkove 6 sedijo za okroglo mizo in razpravljajo o urejanju razmer na Metelkovi 6

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko skupaj s sodelavci na srečanju s predstavniki nevladnih organizacij – kulturnih, znanstvenoraziskovalnih in zagovorniških organizacij –, ki imajo svoje prostore na Metelkovi 6 | Avtor: Ministrstvo za kulturo

V izjavi za javnost je ministrica pojasnila, da je bila stavba na Metelkovi 6 izvorno namenjena nevladnim organizacijam in da naj tako tudi ostane. Ob tem je poudarila, da nihče ne bo izseljen, da se bo Ministrstvo za kulturo potrudilo, da se bodo sodni postopki, ki so v teku, v najkrajšem možnem času zaključili in da se bodo pogovori o prepotrebni obnovi stavbe začeli v kratkem.

Ministrica je še povedala, da je bil eden od prvih korakov pri urejanju razmer na Metelkovi 6 tudi prekinitev pogodbe za izdelavo projektne dokumentacije za nove prostore Prirodoslovnega muzeja. Ob tem je pojasnila, da si bo Ministrstvo za kulturo prizadevalo, da bo muzeju zagotovilo ustrezne prostore na drugi lokaciji.

Dr. Iztok Šori, direktor Mirovnega inštituta, je v izjavi za javnost kot predstavnik nevladnih organizacij z Metelkove 6 izrazil zadovoljstvo z današnjim sestankom.