Skoči do osrednje vsebine

Sprejem ob dnevu državnosti v Zagrebu

Veleposlaništvo Slovenije v Zagrebu je 25. junija organiziralo sprejem ob dnevu državnosti za predstavnike hrvaških institucij, diplomatskega zbora, slovenske skupnosti, gospodarstva, kulture, akademskih ustanov in ostale povabljene goste. Sprejem je bil posvečen tudi obeležitvi 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Hrvaško.

Častna gostja sprejema je bila v imenu ministra za zunanje in evropske zadeve Republike Hrvaške (MVEP) gospoda Gordana Grlić Radmana, državna sekretarka MVEP gospa Andreja Metelko Zgombić, ki je, podobno kot veleposlanik Gašper Dovžan, v govoru izpostavila dobro sodelovanje in pomen dobrih odnosov med Slovenijo in Hrvaško.

Nastopajoča, Matic Zakonjšek, slovenski študent petja na Hrvaškem in Tara Franjić, učenka harfe v Sloveniji, sta popoln primer povezovanja med Slovenci in Hrvati na raznih področjih v vsakodnevnem življenju.

V sodelovanju s Slovenskim domom Zagreb, SLO CRO poslovnim klubom in donatorji ter ob slovenski hrani in pijači smo preživeli čudovit večer, ki ga je po sprejemu na terasi Muzeja sodobne umetnosti Zagreb popestril odličen koncert Vlada Kreslina s skupino Mali Bogovi.