Skoči do osrednje vsebine

Sprejem ob dnevu državnosti

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pragi je 23. junija organiziralo sprejem ob dnevu državnosti.
1 / 2
1 / 4

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pragi je 23. junija organiziralo sprejem na vrtu veleposlaništva ob dnevu državnosti za predstavnike čeških institucij, diplomatskega zbora, slovenske skupnosti in ostale povabljene goste.

Častni gost dogodka je bil češki minister za evropske zadeve, g. Mikuláš Bek, ki je v svojem govoru izpostavil posebno in zelo močno povezanost med državama in narodoma.

Veleposlanica mag. Strniša je v svojem govoru orisala pot in dosežke Republike Slovenije od svoje osamosvojitve do članstva v NATO, EU in vključitev evrsko območje, ter v luči zagotavljanja stabilnosti in miru poudarila pomembnost podpore drugim državam na njihovih poteh do evropskih integracij.

Praznovanja dneva državnosti so se udeležili tudi prvi podpredsednik češkega Senata, g. Jiří Růžička, številni namestniki ministrov, predstavniki češke vlade, urada predsednika ČR, parlamenta, ministrstev, izobraževalnih in kulturnih institucij, diplomatski zbor ter češki prijatelji Slovenije in Slovenci, živeči v Pragi in na Češkem. Glasbeni program je zagotovil ansambel Pomladni dan. Spoštovanemu g. ministru Beku se zahvaljujemo za izkazano čast z udeležbo.