Skoči do osrednje vsebine

Stanje turističnega bona in Bona21 preverite v eDavkih

V samo eni minuti lahko stanje bona prevrite prek mobilne aplikacije eDavki, čakalni čas v klicnem centru Finančne uprave RS pa je zaradi navala klicev močno podaljšan.

Približuje se 30. junij, ki je zadnji dan za unovčenje turističnega bona in Bona21. Te dni v klicnem centru za turistične bone in Bone21 na številki 08 200 1005 beležimo izrazito povečano število klicev. Že celoten mesec junij se obseg klicev povečuje, v zadnjem tednu pa gre za trikratni porast v primerjavi z začetkom tega meseca.

Četudi smo v klicni center prerazporedili dodatne uslužbence za zagotovitev boljše odzivnosti, je čakalni čas še vedno izrazito podaljšan.

Uporabite eDavke

Iz analize klicev klicnega centra v juniju smo ugotovili, da kar v 83 odstotkih klicev zavezance zanima samo stanje bona. Vse zavezance zato vljudno prosimo, da za preverjanje stanja bona raje uporabijo aplikacijo eDavki. Z vsega dvema klikoma je tako v zgolj 1 minuti mogoče priti do podatka, koliko bona je še ostalo neunovčenega in tudi podatka o tem, kje, v kolikšni višini in pri katerem ponudniku so boni že bili unovčeni.