Skoči do osrednje vsebine

Z mladimi v Novem Mestu o problematiki mladih v lokalnem okolju

  • Urad Vlade Republike Slovenije za demografijo
V Novem mestu je 22. junija 2022 potekal dogodek »DOS na poti – Dolenjska regija«, ki ga prireja Dijaška organizacija Slovenije. Debate na temo problematike mladih v lokalnem okolju se je udeležil tudi vršilec dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo mag. Danilo Lončarič.
Danilo Lončarič sedi z mikrofonom v roki za mizo z mladimi in se z njimi pogovarja.

Obisk Danila Lončariča pri Dijaški organizaciji. | Avtor: Urad vlade RS za demografijo

1 / 2

»DOS na poti – Dolenjska regija« je potekal v prostorih Gimnazije Novo mesto, poleg v. d. direktorja Urada Vlade RS za demografijo so pri razpravi sodelovali podžupanja Mestne občine Novo Mesto Sara Tomšič, županja Občine Semič Polona Kambič, župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic, župan Občine Dolenjske Toplice Franc Vovk in ravnateljica Gimnazije Novo mesto Mojca Lukšič.

Razprava je bila razdeljena v pet tematskih sklopov. Sodelujoči so naslovili problematiko na področju izobraževanja, sociale, participacije mladih v lokalnem okolju, izboljšanja kakovosti življenja mladih v lokalnem okolju ter medgeneracijskega sodelovanja.

V.d. direktorja mag. Danilo Lončarič je izpostavil, da se Urad Vlade RS za demografijo aktivno ukvarja s problematiko mladih v vseh starostnih skupinah. Predstavil je vizijo Urada Vlade RS za demografijo in spregovoril o projektih, ki rešujejo številna pereča vprašanja mladih, kot so: stanovanjska problematika, vključenost v lokalno okolje, medgeneracijsko sodelovanje in zaposljivost. Predstavil je zbirnik »Demografsko oko«, enega največjih projektov Urada Vlade RS za demografijo, ki bo ponudil vse lokalne demografske ukrepe na enem spletnem mestu, hkrati pa bo spodbudil posamezne občine, da se še bolj posvetijo reševanju demografske problematike na svojem območju.

Predstavniki Dijaške organizacije Slovenije so izpostavili, da njihova organizacija in Urad Vlade RS za demografijo že dobro sodelujeta in ob tem pohvalili dejavnosti in projekte urada.