Skoči do osrednje vsebine

Zasedanje Upravnega odbora Evropske agencije za pomorsko varnost

Med 15. in 17. junijem sta se predstavnika RS, direktor Uprave za pomorstvo Jadran Klinec, kot član in kap. Vladimir Vladović, kot nadomestni član upravnega odbora Evropske agencije za pomorsko varnost (v angleščini European Maritime safety Agency - EMSA), udeležila zasedanja upravnega odbora in konference na visoki ravni ob 20. obletnici EMSA, ki je potekalo na sedežu EMSA v Lizboni.

Na upravnem odboru so poleg izvršne direktorice EMSA, Maje Markovčić Kostelac,  prisotne nagovorili visoki gostje, med drugimi tudi generalni sekretar Mednarodne pomorske organizacije (angleško International Maritime Organization – IMO), Kitack Lim, evropska komisarka za promet, Adina-Ioana Vălean, predsednica Odbora za promet in turizem Evropskega parlamenta, Karima Delli, in francoska ministrica za morje, Annick Girardin.

Dve izmed pomembnih tem na dnevnem redu sta bili »Evropski ladijski promet v naslednjih 20 letih in vloga EMSA« ter »Inovacije in prihodnje priložnosti«.

Slovenska delegacija se je med zasedanjem srečala in pogovarjala z ostalimi člani upravnega odbora. Veseli nas, da smo se ob tej priložnosti lahko posebej srečali in pogovarjali z izvršno direktorico EMSA in s častnim gostom, generalnim sekretarjem IMO.

1 / 2