Skoči do osrednje vsebine

Slavnostni zaključek šolskega leta

21. junija je na vrtu veleposlaništva potekal slavnostni zaključek šolskega leta za otroke, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenskega jezika v Pragi pod vodstvom ge. Helene Poche.

Otroci so odigrali predstavo iz priljubljene pravljice Muce Copatarice, kasneje pa so skupaj ob kitarski spremljavi igralke Metke Pavšič zapeli slovenske ljudske pesmi. Ga. Pavšič je učencem s praktičnim prikazom na podlagi lastnih izkušenj približala tudi življenje in delo oseb z okvaro vida.

Uradnemu zaključku šolskega leta je sledila predstava, v kateri nam je Metka Pavšič z izjemnim nastopom prikazala zgodbo Marine Melhiorce, znane prekupčevalke z idrijsko čipko.

Igralka je v nadaljevanju s kolažem gledaliških odlomkov, petja in recitacij z naslovom "Živim po svoje" z občinstvom delila svojo iskreno predanost gledališču, prepevanju ter iskanju lepega in smiselnega. Za pobudo in pomoč v zvezi z organizacijo zaključka in predstave se zahvaljujemo gospe Heleni Poche ter gospe Aleni Šamoniloví, predsednici Češko-slovenskega društva.