Skoči do osrednje vsebine

Težav samozaposlenih v kulturi se bomo lotevali prednostno

Na Ministrstvu za kulturo smo se danes srečali s samozaposlenim v kulturi, plesalcem in koreografom Ryuzom Fukuharo, ki je zaradi zapletov, povezanih z obnovo svoje pravice do plačila prispevkov, napovedal gladovno stavko. Svetovalka ministrice za kulturo Kim Komljanec ga je povabila na pogovor in se seznanila z njegovim primerom.
Rokovanje samozaposlenega plesalca in svetovalke ministrice za kulturo

Samozaposleni plesalec in koreograf Ryuzo Fukuhara in svetovalka ministrice za kulturo Kim Komljanec | Avtor: Gašper Lešnik

Dogovorila sta se, da bodo ustrezne službe Ministrstva za kulturo urgentno pregledale njegov primer takoj, ko bo Fukuhara podal pritožbo na doslej prejete dopise. Fukuhara je bil z odgovorom zadovoljen in bo poslal potrebne dokumente ter počakal na odgovor ministrstva.

Ob tem iz kabineta ministrice za kulturo dr. Aste Vrečko sporočamo, da se bomo težav samozaposlenih v kulturi lotevali prednostno in problematiko reševali sistemsko, obenem pa ne bomo spregledali akutnih posamičnih primerov, saj se zavedamo kompleksnosti področja samozaposlenih v kulturi.