Skoči do osrednje vsebine

Predaja opreme iz sredstev Požarnega Sklada

V sredo, 1. 6. 2022, je potekala predaja opreme v Državnem logističnem centru Roje Gasilski zvezi Slovenije in Združenju slovenskih poklicnih gasilcev.

Prenesla se je kupljena oprema iz sredstev Požarnega sklada, za katero bosta podpisani pogodbi o prenosu lastništva na omenjeni organizaciji za 1400 kosov tablic. V skladu z razdelilnikom, ki predvideva razdelitev tablic v dveh letih, je bilo včeraj razdeljeno 800 kosov računalniških tablic za poklicne gasilske enote in prostovoljna gasilska društva, v letu 2023 pa je načrtovanih preostalih 500 kosov tablic. Prioriteta razdelitve se nanaša na ogroženost posameznih regij.

Poveljnik Gasilske zveze Slovenija Franci Petek, namestnik generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič, predsednik Združenja slovenskih poklicnih gasilcev Miran Korošak.

Poveljnik Gasilske zveze Slovenija Franci Petek, namestnik generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič, predsednik Združenja slovenskih poklicnih gasilcev Miran Korošak. | Avtor: URSZR

1 / 2