Skoči do osrednje vsebine

Marjan Šarec prevzel posle obrambnega ministra

Na Ministrstvu za obrambo je danes potekala primopredaja poslov med dosedanjim ministrom za obrambo mag. Matejem Toninom in novim ministrom za obrambo Marjanom Šarcem.

Novi minister za obrambo Marjan Šarec je ob prevzemu poslov dejal, da sta imela z dosedanjim ministrom mag. Matejem Toninom temeljit pogovor o procesih, ki potekajo na ministrstvu, in prihodnosti. Predhodniku se je zahvalil za vodenje resorja v zadnjih dveh letih, ki so ju zaznamovali turbulentni in nepredvideni dogodki. Minister Šarec je med nalogami nove ekipe izpostavil zlasti zaustavitev odliva kadra iz Slovenske vojske. Kot je dejal, bo ekipa s praksami, ki so se izkazale za dobre, nadaljevala. Napovedal je obiske enot Slovenske vojske ter enot iz sistema zaščite in reševanja na terenu. Hkrati je izpostavil pomen dobrih medsebojnih odnosov v dobro kolektiva in države, saj je moto na ministrstvu , da deluje v dobro Slovenije: »Tukaj smo zato, da naša država uživa varnost, stabilnost in da se državljanke in državljani počutijo varne.«

Dosedanji minister mag. Tonin je Marjanu Šarcu čestital za imenovanje in mu zaželel uspešno delo. Povzel je glavne poudarke dela svoje ekipe in izrazil zadovoljstvo, da je tej uspelo končati številne projekte.

Video posnetek primopredaje poslov na ministrstvu (Brane Petrovič)