Skoči do osrednje vsebine

Danijel Bešič Loredan prevzel posle kot novi minister za zdravje

Državni zbor je včeraj potrdil novo vlado in s tem tudi novega ministra za zdravje, Danijela Bešiča Loredana. Novi minister je z današnjo primopredajo prevzel posle od ministra Janeza Poklukarja. Ta mu je ob odhodu zaželel pogumno in uspešno spopadanje s situacijo, ki jo je povzročila epidemija, obenem pa tudi veliko uspehov pri izvajanju vseh projektov in izboljšav.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je odhajajočemu ministru zahvalil za dobro delo v težkih razmerah, ki jih v zdravstvu za sabo pustila epidemija covid-19 in poudaril, da so njegovi cilji in želje usmerjene v krepitev javnega zdravstvenega sistema: »Želim si, da pridemo do zdravstvenega sistema, ki bo omogočal varno in kakovostno oskrbo vseh. Predvsem pa si želim, da bodo vsi prebivalci pravočasno prišli do zdravnika, ki ga bodo potrebovali. V tem trenutku je slovenski zdravstveni sitem utrujen od epidemije in to utrujenost moramo čimprej premagati.« Poudaril je, da bo tudi v bodoče zdravstveni sistem vodila stroka.

Janez Poklukar je ob predaji poslov dodal: »Imamo dober javen zdravstveni sistem in ponosen sem nanj. Ponosen sem na vse zdravstvene delavce in se zahvaljujem vsem za pomoč in sodelovanje.« V zaključku je novemu ministru zaželel veliko uspehov in dodal: »Čevlji, v katere stopate, so težki, to vam lahko zagotovim iz prve roke. Je pa to breme veliko lažje nositi, če se vsi v zdravstvu povežemo in delamo za skupen cilj. V dobro ljudi, v dobro pacienta, v dobro javnega univerzalno dostopnega zdravstva.«