Skoči do osrednje vsebine

Odločitvi 383. dopisne seje vlade s področja Ministrstva za okolje in prostor

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Vlada Republike Slovenije je na 383. dopisni seji sprejela dve točki s področja Ministrstva za okolje in prostor.

Vlada izdala uredbo o dopolnitvi uredbe o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda v vode in javno kanalizacijo

Vlada je izdala uredbo o dopolnitvi uredbe o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda v vode in javno kanalizacijo. Z dopolnitvijo uredbe se uveljavlja določena izjema pri odvajanju toplotno izrabljene termalne vode v vodotok iz obstoječe naprave. V nekaterih primerih obstoječih naprav se namreč toplotno izrabljena termalna voda odvaja v vodotok, ki zlasti pozimi praktično nima pretoka ali pa je ta izjemno nizek, hkrati pa je tudi temperatura vode v vodotoku nizka. Posledično upravljavci te obstoječe naprave, kljub temu da je termalna voda toplotno izrabljena, ne morejo izpolniti vseh zahtev iz uredbe, ker je to tehnično neizvedljivo. Da se omogoči nadaljnje obratovanje teh naprav, se pod določenimi pogoji omogoči izjema od splošnih zahtev uredbe.

Razrešitev generalne sekretarke na MOP

Vlada je izdala odločbo o razrešitvi mag. Vide Borovinšek  s položaja generalne sekretarke v Ministrstvu za okolje in prostor (MOP) z dnem 1. 6. 2022. Mag. Vida Borovinšek je dne 30. 5. 2022 podala novo odstopno izjavo, s katero predlaga, da jo vlada Republike Slovenije z dnem 1. 6. 2022 razreši s položaja generalne sekretarke v Ministrstvu za okolje in prostor. S  tem je odločba vlade z dne 25. 5. 2022 postala brezpredmetna.