Skoči do osrednje vsebine

Uspeh lutkovne predstave Ako pčele odu

Slovensko veleposlaništvo je v sredo, 25. 5., v sklopu obeleževanja svetovnega dneva čebel (20. 5.) v Mladinskem gledališču (Pozorište mladih) organiziralo reprizo lutkovne predstave Ako pleče oduv režiji Zijaha Sokolovića, ki jo je uprizorila domača skupiina pod vodstvom Armina Omerovića.

Veleposlanik Sedar in režiser Sokolović

Predstava na izviren in tudi najmlajšim razumljiv način predstavlja problematiko ogrožanja te za obstoj človeštva nujno potrebne živalske vrste.

Veleposlaništvo je v preddverju razstavilo in delilo promocijska gradiva na temo čebel ter vrečke s semeni medorodnih rastlin in vzorce malih izdelkov sponzorja Medex d. o. o. iz Ljubljane, čebelarji zveze čebelarskih društev Federacije BiH pa so prinesli čebeljo družino v panju s stekleno steno, skozi katero so tako otroci kot odrasli z zanimanjem opazovali čebele.

Odzivi na predstavo oziroma sploh na gesto veleposlaništva so bili odlični. Med skoraj 300 udeleženci so bili učenci slovenskega dopolnilnega pouka iz Breze, Kaknja in Sarajeva, študentje slovenščine na sarajevski univerzi, predstavniki kontingenta Slovenske vojske in številni drugi.