Skoči do osrednje vsebine

Gimnazijci v Ingolstadtu sadili medonosne rastline na Svetovni dan čebel

Letošnji svetovni dan čebel smo na Bavarskem obeležili v sodelovanju z Katharinen-Gymnasium v Ingolstadtu. Po uvodnih pozdravih s strani ravnatelja gimnazije dr. Matthias Schickla, bavarskega poslanca Alfred Grob in generalne konzulke Maša Šiftar je sledilo predavanje o pomenu čebel in drugih opraševalcev za zeleno prihodnost in trajnostni razvoj.

Po degustaciji slovenskega tradicionalnega zajtrka smo skupaj z mladimi gimnazijci na dvorišču šole posadili grmičke medonosnega ribeza.

Mesto Ingolstadt že več kot 40 let aktivno vzdržuje pobratenost mest z Mursko Soboto, v prikupnem bavarskem mestu pa prav tako deluje slovensko društvo Lastovka Ingolstadt, ki je vzpostavilo kontakt med generalnim konzulatom in šolo. Ponosni smo, da se je dogodka udeležil tudi bivši župan Peter Schnell, ključen predstavnik, zaslužen za vzpostavitev partnerstva mest Ingolstadt Murska Sobota.

Izjemno veseli smo, da smo letošnji projekt lahko izvedli z gimnazijo in se zahvaljujemo njihovemu ravnatelju dr. Schicklu in njegovi ekipi za vzorno in izjemno prijetno sodelovanje. Katharinen gimnazija slovi po svoji mednarodni naravnanosti in spodbuja svoje učence k pridobivanju mednarodnih izkušenj.

Naj medi!