Skoči do osrednje vsebine

Sprejem predstavnikov Urada Vlade RS za demografijo na Osrednjem hrvaškem državnem uradu za demografijo in mlade

  • Urad Vlade Republike Slovenije za demografijo
Osrednji državni urad za demografijo in mladino v republiki Hrvaški opravlja upravne in druge naloge v zvezi s spremljanjem in analizo demografskih trendov in trendov v Republiki Hrvaški, zlasti sprememb prebivalstva, naravnega gibanja prebivalstva prek migracij in strukture prebivalstva; predlaga ukrepe za povečanje rodnosti, uravnoteženje starostne strukture, ohranjanje prostorskega ravnovesja prebivalstva; spodbujanje mladih, da ostanejo na Hrvaškem, ukrepi za podporo starševstvu in ukrepi za usklajevanje družinskega in poklicnega življenja.

Predstavniki Urada za demografijo sedijo za mizo s hrvaškimi kolegi, barvna slika.

Obisk Hrvaška | Avtor: Urad vlade RS za demografijo

Ob uradnem obisku na Hrvaškem 18. 5. 2022 so nas najprej sprejeli na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu, kjer je potekalo usklajevanje pred odhodom na delovni sestanek z Osrednjim državnim uradom za demografijo in mlade.

Z njimi smo govorili o primerih najboljših praks družinam prijazne družinske politike. Predstavili so hrvaške rezultate pri črpanju in uporabi EU sredstev na področju spodbujanja rojstev, ustvarjanja družin in podpori starejšim. Izpostavili so pomen močnega sodelovanja z lokalnimi skupnostmi in kako je pomembno ter učinkovito, da se ukrepi državljanom naslavljajo oziroma predstavljajo iz lokalnega okolja.