Skoči do osrednje vsebine

Nacionalni uradi o implementaciji in izboljšavah zalednega sistema za znamke in modele

Slovenski urad za intelektualno lastnino je danes na sestanku evropskih nacionalnih uradov delil svoje izkušnje pri implementaciji zalednega sistema.

Uvedba zalednega sistema za znamke in modele je bila za urad nedvomno eden najzahtevnejših in najkompleksnejših projektov. Za uspešno uvedbo je bila podpora ekipe poslovnih analitikov in razvijalcev Urada Evropske unije za intelektualno lastnino ključnega pomena, prav tako pa tudi izmenjava izkušenj z drugimi uradi, ki so takšno implementacijo že zaključili.

Na današnjem sestanku, ki se ga je udeležilo 80 udeležencev, so bile predstavljene nekatere izboljšave, ki so bile prvič udejanjene prav v novem zalednem sistemu slovenskega urada in so zdaj na voljo skupnosti v okviru Mreže Evropske unije za intelektualno lastnino. Direktorica urada mag. Karin Žvokelj je ob tem dejala, da je sprememba mišljenja najzahtevnejši del vsake spremembe in razvoja, zato je treba že v fazi uvedbe sistema zaledne pisarne in tudi po njej posvetiti veliko pozornosti pravočasnemu odpravljanju napak in izboljšavam sistema glede na potrebe uporabnikov.