Skoči do osrednje vsebine

50-letnica delovanja Kliničnega inštituta za medicino dela in športa

Minister za zdravje Janez Poklukar se je udeležil slovesnosti ob 50-letnici delovanja Kliničnega inštituta za medicino dela in športa Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCLJ).

Klinični inštitut  se je v Slovenskem prostoru utrdil kot strokovna, raziskovalna in pedagoška baza na področju medicine dela, prometa in športa ter na področju promocije zdravja pri delu. Inštitut sodeluje pri pripravi strokovnih podlag za predpise s področja zdravja pri delu, hkrati pa skrbi za nenehen razvoj in izobraževanje svojih zaposleni. Nenazadnje pa s tesnim sodelovanjem s številnimi športnimi organizacijami in z Olimpijskim komitejem Slovenije, razvija preventivno zdravstveno varstvo vrhunskih športnikov in njihovo rehabilitacijo po poškodbah.

»Inštitut je v začetku leta 2020 s sredstvi Ministrstva za zdravje v višini 4,2 milijona evrov pridobil sodobne delovne prostore v velikosti več kot 1650 m2. Ti omogočajo nadaljnji razvoj inštituta v funkcionalno in tehnološko ustreznejših razmerah, bolj učinkovito delovanje ter zaposlenim nudijo kakovostno delovno okolje in boljše izkoriščanje medicinske opreme,« je v nagovoru povedal minister Poklukar.

Minister se je v zaključku vsem zaposlenim zahvalil za dosedanje  delo in dodal: »Pri uveljavljanju kulture varnosti in zdravja pri delu v Sloveniji je bilo veliko narejenega,  čaka pa nas še veliko izzivov. Še posebej velik izziv je uresničevanje Strategije varnosti in zdravja pri delu v času, ko se svet dela in narava zaposlitev v njem korenito spreminjata.«