Skoči do osrednje vsebine

Vzajemni pregled slovenske Nacionalne kontaktne točke Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
V teh dneh poteka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo pregled slovenske Nacionalne kontaktne točke Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj z obiskom predstavnikov generalnega sekretariata Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj nacionalnih kontaktnih točk.

Od 17. do 19. maja 2022 bodo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo obiskali predstavniki generalnega sekretariata Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD) nacionalnih kontaktnih točk (NKT) in NKT Avstrije, Madžarske ter ZDA. Opravili bodo vzajemni pregled OECD Nacionalne kontaktne točke Slovenije in preverili ustreznost umestitve slovenske NKT. Potekali bodo pogovori s številnimi predstavniki nevladnih organizacij, akademske sfere, podjetij in državnih organov.

Obisk bo spodbuda, da se deležnike še boljše poveže med seboj in se utrdi pomen NKT v gospodarskem sistemu. OECD NKT Slovenija se je prav tako udeležila vzajemnega pregleda španske NKT v Madridu 6. in 7. aprila 2022 skupaj z generalnim sekretariatom OECD NKT in NKT Nizozemske ter Maroka. 

Vlogi OECD NKT sta dve: prva je promocija smernic OECD za odgovorno poslovno ravnanje mednarodnih podjetij, druga je izvensodna presoja primerov s področja odkrivanja korupcije, varovanja človekovih pravic in okolja.