Skoči do osrednje vsebine

Jubilejni 70. Ljubljana Festival, 21. junij - 8. september

Darko Brlek, že trideseto leto direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana, je danes na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu predstavil letošnji program Festivala Ljubljana, enega najstarejših mednarodnih festivalov teh razsežnosti.
Tina Kralj, Darko Brlek in dr. Anton Novak

Tina Kralj, Darko Brlek in dr. Anton Novak

1 / 2

Festival Ljubljana pomembno prispeva h kulturnemu utripu slovenske prestolnice, ki se z njegovo pomočjo v poletnih mesecih prelevi v stičišče priznanih tujih in domačih umetnikov.

Letošnja jubilejna izvedba Festivala Ljubljana se ponaša s skrbno izbranim in žanrsko raznovrstnim programom, ki se bo začel 21. junija na Kongresnem trgu s tradicionalno poletno nočjo, letos namenjeno poklonu avtorjem nepozabnih besedil iz zgodovine slovenske popularne glasbe, in sklenil 8. septembra v Cankarjevem domu z Dunajskimi filharmoniki pod taktirko finskega dirigenta Esa-Pekke Salonena.

Preostale vrhunce tokratnega Festivala Ljubljana najdete na ljubljanafestival.si.

V letu, ki ga hkrati zaznamuje 150. obletnica rojstva arhitekta Jožeta Plečnika, bo osrednje prizorišče prireditev ponovno Poletno gledališče Križank.

Vstopnice so že v prodaji na spletnih straneh festivala, pri blagajni Križank, na Eventimovih prodajnih mestih in Petrolovih bencinskih servisih.