Skoči do osrednje vsebine

V mariborskem zaporu smo obeležili svetovni dan knjige

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor smo 4. maja 2022 obeležili svetovni dan knjige, kot že več let zapovrstjo. S tem se pridružujemo poslanstvu prostovoljnega projekta Noč knjige, ki preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promovira branje in knjigo v vseh plasteh družbe – tudi v zaporih.

Literarno druženje v okviru delavnice je v zavodu potekalo v prijetnem vzdušju. Sodelujoči obsojenci so si izmenjali razmišljanja o letošnji osrednji pesmi Noči knjige avtorja Karla Destovnika Kajuha –  Ko človek bo človeka prepoznal. V nadaljevanju so različnim literarnim delom po kratkem prebiranju poiskali, nadeli naslove, zapisali vtise o prebranem, ubesedili svoja razmišljanja ter zabeležili vtise iz delavnice.

Na svetovni dan knjige, ki je sicer potekal že 23. aprila, smo v zavodu Maribor, pa tudi v nekaterih drugih zaporih, zaprtim osebam omogočili branje knjig v bivalnih prostorih do polnoči. Z dnevom odprtih vrat zavodske knjižnice smo omogočili tudi izposojo knjig v knjižnici tekom celotnega dneva.

 

Delavnica ob svetovnem dnevu knjige v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor

Delavnica ob svetovnem dnevu knjige v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij