Skoči do osrednje vsebine

Rezultati regijskega natečaja "Naravne in druge nesreče - Požarna varnost in prosti čas"

Po dveh letih epidemije COVID smo v Upravi za zaščito in reševanje (URSZR), Uradu za operativo, Izpostavi Trbovlje organizirali prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2021/2022, na temo "Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas".

V natečaju je iz zasavske regije sodelovalo 287 avtorjev z izdelki, od tega 262 avtorjev z likovnimi deli in 25 z literarnimi. Poudarek na tokratnem natečaju je bil, da tudi med preživljanjem prostega časa obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar.

Likovna in literarna dela so pregledali in izbrali: Tina Polajnar (profesorica slovenskega jezika), Samo Šiles (akademski slikar), Silva Benko Očkon in Andreja Savšek (Izpostava URSZR Trbovlje).

Najaktivnejša šola je bila Osnovna šola (OŠ) Ivana Skvarče, najaktivnejši vrtec pa Vrtec Hrastnik.

Prireditev je potekala v Brodarskem društvu steklarne Hrastnik. Nagrajenci so si ogledali lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko jež, predstavili pa so se jim tudi Brodarsko društvo iz Hrastnika, Društvo za podvodne dejavnosti iz Trbovelj in Prostovoljno gasilsko društvo Hrastnik mesto.

Izbrana regijska dela smo posredovali na državni nivo, državni izbor je bil opravljen sredi aprila. Zaključna prireditev državnega natečaja bo potekala v torek, 17. maja 2022, ob 10.00 uri v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu. Iz zasavske regije sta bili zbrani dve deli iz druge kategorije in sicer učenke Ele Vetršek, literarno delo pod mentorstvom Urške Klopčič iz OŠ Ivana Skvarče in učenca Aleksa Skerbinek, likovno delo pod mentorstvom Špele Slanšek iz OŠ Trbovlje.

Vsem nagrajencem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo. Brodarskemu društvu steklarne Hrastnik, društvu za podvodne dejavnosti iz Trbovelj in prostovoljnemu gasilskemu društvu Hrastnik mesto pa se zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi prireditve.

Otroci sedijo v kino postavitvi, starši in učiteljice pa ob robu stojijo.

Otroci osnovnih šol, ki so tekmovali na natečaju | Avtor: Andreja Savšek

1 / 3