Skoči do osrednje vsebine

S predstavniki srbske Nacionalne akademije za javno upravo o izboljšanju strokovnega izpopolnjevanja v javni upravi

Na Upravni akademiji Ministrstva za javno upravo je danes potekalo srečanje s predstavniki srbske Nacionalne akademije za javno upravo (NAPA) z namenom okrepitve sodelovanja ter izmenjave izkušenj in dobrih praks za izboljšanje strokovnega izpopolnjevanja javnih uslužbencev.

Srbski predstavniki so se v dopoldanskem času srečali s predstavniki Fakultete za upravo, s katerimi so se pogovarjali o možnostih sodelovanja.

Obisk so nadaljevali na Ministrstvu za javno upravo, kjer so s predstavniki Upravne akademije izmenjali izkušnje in primere dobrih praks o organiziranosti in načinu delovanja upravnih akademij ter o področjih e-usposabljanja, kombiniranega učenja in usposabljanj na temo upravljanja s podatki, novih tehnologij in inovativnosti.

V nadaljevanju je bilo delovno srečanje namenjeno tudi diskusiji glede usposabljanja vodstvenih kadrov, starejših zaposlenih, o medgeneracijskem sodelovanju, o upravljanju s sredstvi Evropske unije, opravljanju strokovnih izpitov in izvajanju komercialnih programov. Prav tako so se gostje seznanili s projektom Inovativen.si in usposabljanji, ki jih v okviru projekta izvaja Upravna akademija. Cilj projekta je povečati učinkovitost in kakovost dela v javni upravi s pomočjo inovativnih pristopov in novih metod dela, pri katerih je v središču uporabnik.