Skoči do osrednje vsebine

Obisk članic Medgeneracijske koalicije Slovenije

  • Urad Vlade Republike Slovenije za demografijo
Predstavniki Urada Vlade RS za demografijo smo v okviru delovnih obiskov obiskali organizacije članice Medgeneracijske koalicije Slovenije, katero sestavljajo Zveza društev upokojencev Slovenije, Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije in Dijaška organizacija Slovenije.
Šest ljudi sedi za mizo in se pogovarja. Barvna fotografija.

Delovni obisk pri Študentski in Dijaški organizaciji Slovenije | Avtor: Urad vlade RS za demografijo

Demografski trendi postavljajo Slovenijo pred zahtevne naloge v naslednjih tridesetih letih. Te naloge se nanašajo na vse družbene sisteme in podsisteme: družino, državo, lokalne skupnosti, šolski sistem, medije, gospodarstvo, zdravstveni in pokojninski sistem. Za uspešno reševanje demografskih izzivov je ključno v obdobju tridesetih let doseči družbeno soglasje na vseh ravneh.

 V pogumnem in vztrajnem spoprijemanju s temi izzivi ter iskanju in uresničevanju rešitev vidimo v Medgeneracijski koaliciji Slovenije eno izmed ključnih partneric. Medgeneracijska koalicija Slovenije je največja civilno-družbena organizacija v državi.

 Zaradi naštetih dejstev smo obiskali njene organizacije članice ter v prijetnem in strokovnem vzdušju izmenjali stališča in primere dobrih praks ter začrtali pot za prihodnje sodelovanje.