Skoči do osrednje vsebine

Razstava Zveze društev upokojencev Slovenije

Včeraj so upokojenci Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) v prostorih Ministrstva za obrambo postavili rokodelsko razstavo z naslovom Cvetje in fotografsko razstavo s treh natečajev, ki jih objavlja Komisija za tehnično kulturo (KTK) pri ZDUS – Živ žav na ulici, Utrinki s potepanj v naravi in Bogastvo jeseni.

Člani KTK, Zdenka Bevc Škof, Viljem Šetar in Slavko Škof, so na ogled postavili 31 šopkov 28 ljubiteljskih rokodelk iz 18 društev upokojencev in 36 fotografij 34 ljubiteljskih fotografov iz 26 društev upokojencev.

Fotografi so v objektiv ujeli trenutke, ki jih je vredno zabeležiti, rokodelke pa so si izpolnjevale koronski in zimski čas z oblikovanjem barvnega papirja, svile, vrvi, niti, oblancev itd. Nastalo cvetje so povezale in dekorirale v unikatne šopke. Pogled nanje nam razvedri oko in s svojo lepoto poboža dušo.

Hvaležni smo vsem ustvarjalkam in ustvarjalcem, da prenašajo starodavne spretnosti naprej ter nam hkrati omogočajo lepa doživetja.

Ob tem so se zahvalili Ministrstvu za obrambo, ki je omogočilo, da lahko upokojenci v prostorih ministrstva razstavljajo izdelke, v katere so vložili del svojega "prostega" časa in znanje.

Odprtja razstave, ki bo na ogled do 2. septembra, se je udeležila tudi podpredsednica ZDUS Vera Pečnik, ki je vse navzoče pozdravila in se v imenu ZDUS zahvalila Ministrstvu za obrambo.

Skupinska fotografija predstavnikov zveze upokojencev. V ozadju so na steni razstavljene fotografije

Predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije na Ministrstvu za obrambo | Avtor: Vekoslav Rajh

1 / 4