Skoči do osrednje vsebine

Obrambni minister in načelnik Generalštaba v Nemčiji o razmerah v Ukrajini

Minister za obrambo mag. Matej Tonin in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš sta se danes v vojaškem oporišču Ramstein v Nemčiji udeležila srečanja Posvetovalne skupine za obrambo Ukrajine, na katerem so sodelovali predstavniki več kot 40 držav z vsega sveta.

Srečanje je gostil ameriški obrambni minister Lloyd Austin, ki je pretekli konec tedna obiskal Kijev, udeležil pa se ga je tudi obrambni minister Ukrajine Oleksij Reznikov. Namen srečanja je bila predstavitev trenutnih vojaških razmer v Ukrajini ter možen nadaljnji razvoj dogodkov. Udeleženci so izmenjali poglede, kako dodatni okrepiti podporo Ukrajini, da bi se ta lahko še učinkoviteje zoperstavila brutalni ruski agresiji, še zlasti ko gre za vojaško pomoč.

Minister mag. Tonin je izrazil podporo Ukrajini v boju zoper rusko agresijo ter pripravljenost Slovenije, da pomaga tako humanitarno kot vojaško. Ob tem se je zavzel za boljšo koordinacijo med državami pri teh naporih.

Ob robu srečanja je slovenski obrambni minister govoril z nemško kolegico Christine Lambrecht, in sicer o realizaciji dogovora o sodelovanju med državami pri zagotavljanju obrambe Ukrajine.

Minister sedi za omizjem z drugimi udeleženci med razpravo

Minister mag. Tonin je izrazil podporo Ukrajini v boju zoper rusko agresijo ter pripravljenost Slovenije, da pomaga tako humanitarno kot vojaško | Avtor: Letalska baza Ramstein

1 / 2