Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev projekta Vzorčne turistično izobraževalne kmetije Gorski kotar v Prezidu

Kmetijsko izobraževalna skupnost Gorski kotar, Slovensko kulturno društvo Gorski kotar in Svet za slovensko narodno manjšino Čeber, ob sodelovanju Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, so pripravili predstavitev projekta Vzorčne turistično izobraževalne kmetije Gorski kotar v Prezidu.

Projekt je rezultat sodelovanja med uradom in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovensko skupnostjo v Prezidu. Predstavitev je potekala v gasilskem domu v Prezidu, na njej pa so sodelovali tudi predstavniki Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana in Fakulteta za turizem iz Brežic. Predstavitev je bila namenjena predvsem domačinom iz Gorskega kotarja, udeležili pa so se je tudi predstavniki sosednjih slovenskih občin in predstavniki lokalnih oblasti.

Namen dogodka je bil približati in seznaniti kraj in regijo s trenutno najpomembnejšim projektom za slovensko skupnost na Hrvaškem, ki bo predstavljal temelj za nadaljnji razvoj območja, kjer živi slovenska manjšina, tako na področju turizma in kmetijstva kot tudi gospodarstva na sploh. Dogodku je slovensko kulturno noto prispeval s svojim prvim uradnim nastopom pred kratkim ustanovljen pevski zbor kulturnega društva Gorski kotar.