Skoči do osrednje vsebine

Prijateljska tekma med italijansko in slovensko košarkarsko reprezentanco

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je danes srečala z Matejem Erjavcem, predsednikom Košarkarske Zveze Slovenije, Borisom Vitezom, športnim direktorjem KK Jadran, Ivanom Peterlinom, predsednikom ZSŠDI in drugimi predstavniki, vse pa je spremljala tudi senatorka Tatjana Rojc.
 Ministrica dr. Helena, Matej Erjavec, predsednik Košarkarske Zveze Slovenije, Boris Vitez, športni direktor KK Jadran, Ivan Peterlin, predsednik ZSŠDI in senatorka Tatjana Rojc

Ministrica dr. Helena, Matej Erjavec, predsednik Košarkarske Zveze Slovenije, Boris Vitez, športni direktor KK Jadran, Ivan Peterlin, predsednik ZSŠDI in senatorka Tatjana Rojc | Avtor: Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu

Ministrici so predstavili veliki športni dogodek prijateljske tekme med slovensko in italijansko košarkarsko reprezentanco, ki bo 25. junija, na dan državnosti, v Trstu.

Za slovensko zamejsko Združenje Jadran je to velik organizacijski izziv, za slovensko narodno manjšino v Italiji pa zelo pomemben promocijski dogodek, tako z vidika njihove prepoznavnosti v Italiji kot tudi v matični domovini. Ker pa med športniki velja načelo »skupaj zmoremo«, organizatorji ne dvomijo o uspehu prireditve. Pripravljajo tudi več spremljevalnih dogodkov, ki se bodo kar nekaj dni odvijali v Trstu, in na katerih se bo predstavila slovenska narodna skupnost.