Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša se je srečal s savdskim ministrom za gospodarstvo in načrtovanje Faisal Al-Ibrahimom

Predsednik vlade Janez Janša se je danes srečal s savdskim ministrom za gospodarstvo in načrtovanje Faisal Al-Ibrahimom, ki se mudi na delovnem obisku v Sloveniji.
Janez Janša in Faisal Al-Ibrahim sedita in se pogovarjata, v ozadju je okno.

Pogovori predsednika vlade Janeza Janše in savdskega ministra za gospodarstvo in načrtovanje Faisala Al-Ibrahima. | Avtor: Kabinet predsednika vlade

1 / 2

V pogovorih sta sogovornika spregovorila o možnosti za krepitev predvsem gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Kraljevino Saudovo Arabijo. Dotaknila sta se tudi vplivov ukrajinske krize na mednarodno gospodarstvo in mednarodne odnose nasploh.

Odnosi med državama so dobili nov zagon leta 2018 in se stopnjevali v letih 2019 in začetku 2020. Dinamika odnosov po pandemiji covida-19 se je ponovno vzpostavila z obiskom ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja v Riadu februarja 2022 in pred tem z obiskom savdskega ministra za okolje septembra 2021. Kraljevina Saudova Arabija je najpomembnejši partner Slovenije v Zalivu, tudi na ekonomskem področju, saj je bila krepitev trgovinske menjave v letu 2021 rekordna.