Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 2. aprila 2022.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 13.10 sta na cesti Boštanj–Mokronog pri naselju Jelovec, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Sevnica so zavarovali kraj dogodka, pogasili začetni požar na vozilu, preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, očistili po vozišču iztekle motorne tekočine, nudili prvo pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev in pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanih oseb do reševalnega vozila. Reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Sevnica so v nesreči tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju, dve poškodovani osebi pa nato prepeljali v Splošno bolnico (SB) Novo mesto. Vozišče je očistil dežurni delavec cestnega podjetja.

Izpostava Celje

Ob 15.30 je v naselju Vrhovo, občina Radeče, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci PGD Sevnica in Poklicne gasilske enote (PGE) Celje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, preprečili nadaljnje iztekanje tekočin ter nudili pomoč reševalcem NMP Laško in Sevnica, ki so na kraju oskrbeli v nesreči štiri poškodovane osebe in nato prepeljali v SB Celje.

Izpostava Kranj

Ob 12.24 sta na avtocesti Ljubljana–Kranj v naselju Voglje, občina Kranj, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci Gasilsko reševalne službe (GARS) Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč delavcem Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS)-a pri sanaciji vozišča. Aktivirani so bili tudi gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Izpostava Ljubljana

Ob 7.52 je na avtocesti Višnja gora–Grosuplje, občina Grosuplje, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Grosuplje in Stična so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in očistili po vozišču iztekle tekočine. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Izpostava Murska Sobota

 Ob 23.48 je v Noršinski ulici v Murski Soboti osebno vozilo zapeljalo z vozišča, podrlo prometni znak in trčilo v drevo. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Murska Sobota, ki so v nesreči poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Murska Sobota.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.09 je na cesti Novo mesto–Metlika pri naselju Koroška vas, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo z vozišča na brežino in pristalo na travniku. Gasilci Gasilsko reševalnega centra (GRC) Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto reševalci NMP.

 

Požari v objektih

Izpostava Kranj

Ob 20.46 so se v Kopališki ulici v Škofji Loki vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Škofja Loka so naredili preboj v dimnik, pogasili požar, očistili dimnik, pregledali okolico in dimnik s termovizijsko kamero.

Izpostava Ljubljana

Ob 7.28 je v naselju Stara cerkev, občina Kočevje, gorelo v pečici stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Kočevje in Stara cerkev so iz pečice odstranili hrano, iznesli pečico iz objekta in prezračili prostore objekta.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.34 je v bližini naselja Vrtoče, občina Renče–Vogrsko, gorel kmetijski objekt. Požar so pogasili gasilci PGD Renče – Vogrsko, Kostanjevica in Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost gasilske enote (JZ GRD GE) Nova Gorica.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 20.40 so se v ulici Center v naselju Črna na Koroškem v istoimenski občini vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Črna na Koroškem so požar pogasili, s termovizijsko kamero pregledali dimnik in ostale prostore objekta.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Murska Sobota

Ob 14.23 je v naselju Trimlini, občina Lendava, gorelo osebno vozilo. Lastnik je pogasili požar pred prihodom gasilcev PGD Lendava, ki so vozilo pregledali s termovizijsko kamero.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

 Izpostava Koper

Ob 0.34 sta v naselju Manžan, občina Koper, gorela listje in vejevje. Požar na površini okoli deset kvadratnih metrov so pogasili gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Koper.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 16.44 je na Vaški poti v naselju Preserje pri Radomljah, občina Domžale, zagorel plastični komunalni zabojnik. Gasilci PGD Homec in Centra za zaščito in reševanje (CZR) Domžale so požar, ki se je razširil še na preostala dva zabojnika in pasjo hišico, pogasili in okolico pregledali s termovizijsko kamero.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 11.05 so na Kardeljevem trgu v Velenju gasilci PGD Velenje iz okvarjenega dvigala v večstanovanjskem objektu rešili ujeto osebo.

Ob 22.13 so v ulici Podšmihel v Laškem gasilci PGD Laško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako omogočili vstop reševalcem NMP Laško do obolele osebe.

Izpostava Kranj

Ob 17.07 so na Blejski cesti v Tržiču gasilci PGD Tržič odstranili vodo s strehe večjega šotora.

Ob 20.25 je v naselju Dvorska vas v Begunjah na Gorenjskem, občina Radovljica, podtalnica zalila garažo stanovanjske hiše. Vodo iz prostorov so prečrpali gasilci PGD Begunje.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.30 so v Podgorski ulici v Kočevju gasilci PGD Kočevje iz meteornega jaška prečrpali deset kubičnih metrov meteorne vode in preprečili vdor vode v objekt.

Izpostava Maribor

Ob 5.17 je v naselju Gočova, občina Sveta Trojica v Slovenskih Gorica, na vozišče padel drog električne napeljave. Gasilci PGD Gočova so zavarovali kraj dogodka do prihoda dežurnega električarja, s katerim so drog in žice odstranili z vozišča.

Ob 6.04 so na Vodnikovem trgu v Mariboru gasilci JZ GB Maribor s šotora odstranili moker sneg in vodo.

Ob 10.26 je v naselju Šestdobe, občina Rače–Fram, zaradi mokrega snega na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so z vozišča so odstranili gasilci PGD Fram.

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.24 so v bližini naselja Kneža, občina Tolmin, gasilci PGD Kneža odstranili na vozišče podrto drevo.

Izpostava Postojna

Ob 0.13 so v Postojni ob reki Pivki gasilci PGD Postojna s tehničnim posegom potegnili nazaj do utrjene poti osebno vozilo, ki je obtičalo na razmočenem terenu.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 16.32 je na Gozdni poti v Slovenj Gradcu meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenj Gradec so vodo iz objekta prečrpali in odmašili odtočni kanal.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

 

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/