Skoči do osrednje vsebine

Minister Tonin na obisku južnega dela osrednjeslovenske regije

Vlada Republike Slovenije je danes zaključila z zadnjim vladnim obiskom v tem mandatu, ministri so obiskali južni del osrednjeslovenske regije.

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je v ločenem delu obiska regije obiskal Enoto za elektronsko bojevanje Slovenske vojske, Prostovoljno gasilsko društvo Stična in Ljubljanski vrh, kjer je vojaški radar dolgega dosega. Minister se je na delovnem kosilu srečal tudi z župani orednjeslovenske regije.

Enota za elektronsko delovanje deluje v Grosuplju in je enota bojne podpore Slovenske vojske, ki z izvajanjem elektronskega izvidovanja in elektronskega bojevanja zagotavlja operativno podporo in zaščito sil Slovenske vojske na strateški, operativni in taktični ravni. Minister si je na Ljubljanskem vrhu nad Vrhniko ogledal tudi vojaški radar dolgega dosega, ki izvaja nadzor zračnega prostora.

V nadaljevanju obiska je minister Tonin obiskal Prostovoljno gasilsko društvo Stična. Gre za osrednjo enoto v občini Ivančna Gorica, ki deluje od leta 1926. Minister Tonin se je zahvalil za požrtvovalnost pri njihovem delu, širjenje poslanstva med mladimi in vzpostavljanje požarne varnosti. Predstavil je številne ukrepe, sprejete za izboljšanje položaja gasilstva, med drugim novelo zakona o dohodnini in zakona o gasilstvu, zvišanje sredstev za sofinanciranje nakupa gasilske opreme, ukrepe v času epidemije in načrt črpanja evropskih sredstev za področje zaščite in reševanja.