Skoči do osrednje vsebine

Urad za intelektualno lastnino tudi letos na Kulturnem bazarju

Danes v Cankarjevem domu v Ljubljani poteka Kulturni bazar, kjer k zanimivim vsebinam in pestremu dogajanju prispeva tudi Urad RS za intelektualno lastnino (urad). Obiskovalcem predstavljamo svoje aktivnosti na področju promocije in varovanja intelektualne lastnine.

Osrednja tema letošnjega programa je "Kultura in umetnost / blagostanje družbe in posameznika". Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje vključuje več kot štirideset predstav, filmskih projekcij, predstavitev, predavanj, okroglih miz in delavnic, ki so namenjene strokovnim delavcem in študentom z različnih področij. 

Na uradovi stojnici letos predstavljamo pristojnosti in aktivnosti urada na področju intelektualne lastnine. Obiskovalcem podajamo koristne informacije o prepoznavanju in škodljivosti ponarejenega in piratskega blaga, kakšne so prednosti registrirane znamke, modela in podeljenega patenta, ter odgovarjamo na vprašanja v zvezi z avtorsko in sorodnimi pravicami. Dogajanje na stojnici urada smo popestrili tudi s kolesom sreče, s pomočjo katerega obiskovalci lahko preverijo svoje znanje z našega področja. Posebno pozornost letos namenjamo učiteljem, katerim predstavljamo možnost predavanj o intelektualni lastnini, ki jih za šole in fakultete izvaja urad. Mladim namreč želimo približati izumiteljstvo in jih ozaveščati o pravicah intelektualne lastnine.