Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor na 14. Kulturnem bazarju

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) se na 14. Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu predstavlja v okviru skupnega medresorskega razstavnega prostora, v tematskem sklopu strokovnega usposabljanja z naslovom »Arhitektura, prostor in oblikovanje«. Na razstavnem prostoru se predstavlja tudi Mesec prostora, pri obeležitvi katerega vsako leto v oktobru aktivno sodeluje vse več vzgojno izobraževalnih ustanov.

Namen tematskega sklopa je širiti vedenje o pomenu kakovostno grajenega prostora in arhitekture ter spodbuditi vzgojno-izobraževalne zavode in druge ustanove ter posameznike k dvigu prostorskih vrednot, prostorske pismenosti in bivanjske kulture naše družbe.

Naslovna tema bazarja »Kultura in umetnost/blagostanje družbe in posameznika« zaokroža več kot štirideset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki so namenjeni strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora ter športa).

Pobudniki in organizatorji Kulturnega bazarja 2022 so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo ter Zavod RS za šolstvo. Sodelujoči partnerji iz drugih resorjev so poleg MOP še Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvo za zdravje.

Več informacij na spletni strani Kulturnega bazarja