Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 28. marca 2022.

Potresi

Izpostava Nova Gorica

Ob 11.00 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 3,0 v bližini Loga pod Mangartom, 76 km severozahodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Zgornjega Posočja. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). O posebnostih ne poročajo.

Nesreče v gorah

Izpostava Kranj

Ob 15.20 je na Stolu v občini Žirovnica onemoglega planinca obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Radovljica, ki so planinca oskrbeli ter ob pomoči helikopterja Slovenske vojske prepeljali v Splošno bolnišnico (SB) Jesenice.

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Celje

Ob 9.33 je helikopter Slovenske vojske z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči iz Maribora poletel v Kozje, kjer je od reševalcev Nujne medicinske pomoči (NMP) Šmarje pri Jelšah prevzel osebo, ki se je poškodovala pri delu v gozdu. Prepeljali so jo v nadaljnjo oskrbo v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Kozje so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Nova Gorica

Ob 21.28 so v Kosovelovi ulici v Idriji gasilci PGD Idrija nudili pomoč ekipi NMP Idrija pri prenosu obolele osebe. Gasilci so poskrbeli za dodatno razsvetljavo ter osebo prenesli do reševalnega vozila.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 13.29 je helikopter Slovenske vojske (SV) v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) Maribor prepeljal obolelo osebo iz Gortine, občina Muta, v UKC Maribor. Gasilci PGD Muta so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč reševalcem Zdravstveno reševalnega centra Koroške (ZRCK) Ravne na Koroškem pri prenosu osebe iz reševalnega vozila v helikopter.

Nesreče na vodi in v vodi

Izpostava Novo mesto

Ob 10.39 so pri naselju Breg pri Sinjem Vrhu, občina Črnomelj, gasilci PGD Črnomelj ob prisotnosti policije s čolnom pregledali gladino in obrežje reke Kolpe. Pogrešano osebo so našli preminulo na hrvaški strani reke in jo predali pristojnim hrvaškim organom.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 18.23 sta v kraju Mala Pirešica, občina Žalec, trčili osebni vozili. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Celje in PGD Arja vas so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, odstranili vozila s ceste ter odstranili iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Celje in Žalec so poškodovano osebo oskrbeli ter prepeljali v SB Celje.

Izpostava Koper

Ob 11.20 je na Liminjanski cesti v Luciji, občina Piran, osebno vozilo trčilo v telefonsko omarico ter se pod cesto prevrnilo na bok. Gasilci Javnega zavoda gasilske brigade (JZ GB) Koper so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila in na vozilu odklopili akumulator. Ponesrečeno osebo, ki je bila z reševalnim vozilom prepeljana na nadaljnje zdravljenje v SB Izola, je oskrbel zdravnik Zdravstvenega doma (ZD) Piran.

Izpostava Ljubljana

Ob 15.21 je prišlo do prometne nesreče v predoru Šentvid v Ljubljani Voznik tovornega vozila se je zaletel v odbojno ograjo in se ustavil na izvozu iz tunela s predrtim rezervoarjem za gorivo. Gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana so preprečili nadaljnje iztekanje, prečrpali gorivo ter cestišče posuli z vpojnim sredstvom.

Izpostava Maribor

Ob 0.07 je v bližini AC izvoza Zlatoličje, občina Starše, voznik osebnega vozila z vozilom trčil v drevo, pri čemer je bila ena oseba poškodovana. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Ptuj so poškodovano osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila, reševalci NMP Maribor pa so jo prepeljali v UKC Maribor na zdravljenje. Gasilci so še na vozilu odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine.

Izpostava Nova Gorica

Ob 14:34 se je na hitri cesti Razdrto – Vrtojba v bližini Sela, občina Ajdovščina, je v odpadlo pnevmatiko tovornjaka trčila z osebnim vozilom voznica, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho. Poškodovano voznico so oskrbeli reševalci NMP Ajdovščina in jo odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Poklicni gasilci Gasilske reševalnega centra (GRC) Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in očistili cestišče.

Ob 18.25 je na regionalni cesti Peršeti - Kobarid pri naselju Kamno, občina Tolmin, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se prevrnila. Pri tem se je poškodovala. Iz razbite pločevine so jo z tehničnim posegom rešili gasilci PGD Tolmin. Reševalci NMP Tolmin so jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Izpostava Novo mesto

Ob 11.01 se je pri naselju Šentjurij na Dolenjskem, občina Mirna Peč, prevrnil traktor s priklopnikom, pri tem je voznik ostal ujet v kabini. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ujetega voznika in ga predali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, ki so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci so postavili traktor s priklopnikom na kolesa. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 14.50 se je na črnomaljski obvoznici v Črnomlju prevrnil tovornjak. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi voznika, zajezili in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega oskrbeli na kraju in prepeljali Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je zavaroval kraj s prometno signalizacijo in počistil cestišče.

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 17.09 je v naselju Lipa pri Frankolovem, občina Vojnik zagorelo gospodarsko poslopje v velikosti 10 x 25 metrov. Zaradi vetra je požar preskočil na bližnji gozd. Požar je za zdaj uničil okoli 4 hektare mešanega gozda. Na kraju posredujejo gasilci iz PGD Frankolovo, Vojnik, Nova Cerkev, Socka, Dobrna, Stranice, Vitanje, Zreče in Lemberg.

Ob 21.28 je v Petrovčah, občina Žalec, zagorel nadstrešek stanovanjske hiše, ogenj pa se je razširil na celotno ostrešje. Gasilci PGD Dobriša vas Petrovče, Drešinja vas, Žalec, Levec in Griže so požar pogasili. Ogenj je v celoti uničil ostrešje, hiša pa je neprimerna za bivanje.

Izpostava Kranj

Ob 7.03 je v Spodnji Besnici, občina Kranj, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci GARS Kranj in PGD Besnica, ki so pogasili požar podstrešju objekta, prostore so pregledali s termovizijsko kamero in prezračili prostore. Gasilci PGD Besnica so ostali na požarni straži.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.21 so gasilci PGD Notranje Gorice-Plešivica in PGD Vnanje Gorice posredovali na Cesti na Log v občini Brezovica, kjer je prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Požar so pogasili in dimnik pregledali s termovizijsko kamero.

Izpostava Maribor

Ob 9.14 je v naselju Zgornje Partinje v občini Sveti Jurij v Slovenskih Goricah zagorelo v mansardi stanovanjskega objekta. Do prihoda gasilcev PGD Sveti Jurij, Pernica in Sveta Ana so pričeli z gašenjem lastniki, gasilci pa so požar dokončno pogasili, prezračili prostore, iznesli poškodovano opremo, delno razkrili streho in pregledali objekt.

Ob 17.31 se je v UKC Maribor na Ljubljanski cesti v Mariboru vklopil avtomatski javljalnik požara. Gasilci JZ GB Maribor so na kraju ugotovili, da je zagorel računalnik vendar so do njihovega prihoda zaposleni že skoraj pogasili požar. Gasilci so dokončno pogasili požar in pregledali ter prezračili prostore.

Izpostava Murska Sobota

Ob 8.53 je v kraju Očeslavci, občina Gornja Radgona, zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Stavešinci in Gornja Radgona, ki so pogasili požar, prebili zamašen dimnik in ga pregledali s termovizijsko kamero.

Izpostava Novo mesto

Ob 23.57 je v ulici K studencu v Gabrju, občina Novo mesto, zagorel nadstrešek pri stanovanjski hiši. Požar, ki se je razširil na balkon in ostrešje stanovanjske hiše so pogasili gasilci GRC Novo mesto, PGD Gabrje in Stopiče. Ogenj je uničil del nadstreška in ostrešje hiše. Dežurni delavec Elektro podjetja je poskrbel za poškodovano električno napeljavo. Del naselja Gabrje je bil brez električne energije.

Ob 3.48 je v kraju Bruna vas, občina Mokronog-Trebelno, zagorela vrtna uta. Gasilci PGD Mokronog so pogasili požar ter iz objekta odstranili plinsko jeklenko. Ogenj je uto uničil.

Ob 17.29 so v naselju Čadraže, občina Šentjernej, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Maharovec so nadzorovali izgorevanje saj, pogasili kurišče in iznesli žerjavico ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Brežice

Ob 15.06 je v Loki pri Zidanem mostu, občina Sevnica, gorel traktor. Posredovali so gasilci PGD Loka pri Zidanem mostu, ki so požar pogasili, odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin in ga preventivno pregledi s termovizijsko kamero.

Izpostava Murska Sobota

Ob 6.15 se je v Stari ulici v Murski Soboti kadilo iz parkiranega osebnega vozila. Gasilci PGD Murska Sobota so pogasili požar in pregledali vozilo.

Izpostava Ptuj

Ob 13.34 je v Ivanjkovcih, občina Ormož, na parkirišču osnovne šole zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Ivanjkovci in Hardek so zavarovali kraj dogodka, požar pogasili in vozilo pregledali z termovizijsko kamero.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Celje

Ob 15.29 so na Celjski cesti v Šmarju pri Jelšah zagorele ciprese. Ogenj se je razširil na zložena drva za kurjavo, stiropor in leseni nadstrešek. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so ogenj pogasili ter pregledali okolico.

Ob 16.26 je zagorela trava ob Teharski ulici v Celju. Požar so pogasili gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje, ki so ostali na kraju ter vršili požarno stražo.

Ob 16.39 je v zaselku Debro, občina Laško, zagorela podrast v gozdu, ogenj pa je ogrožal leseno lopo. Gasilci PGD Laško so požar omejili ter pogasili, preprečili širitev na lesen objekt in slednjega pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 19.50 so v Bevčah, občina Velenje, gasilci PGD Bevče in PGD Vinska Gora pogasili manjši požar v naravi.

Izpostava Kranj

Ob 12.57 je zagorelo v gozdu pri naselju Kropa v občini Radovljica. Gasilci PGD Kropa in Podnart so požar pogasili.

Ob 15.50 je zagorelo v gozdu na težko dostopnem pobočju Potoške gore, občina Preddvor. Požar gasijo gasilci PGD Preddvor, GARS Kranj, PGD Hotemaže, Olševek, Kokrica, Goriče, Golnik, Bitnje, Jezersko, Voklo, Voglje, Srednja vas, Britof, Suha, Predoslje, Podblica, Jošt, Besnica, Breg ob Savi, Kranj Primskovo, Štefanja Gora, Šenturška Gora, Cerklje, Mošnje, Radovljica, Križe, Kovor, Leše, Ljubno, Kropa, Lesce, Lancovo, Bistrica pri Tržiču in gorski reševalci GRS Kranj. Do mraka sta pri gašenju sodelovali tudi dve posadki s helikopterji SV, ki sta opravili skupno 50 preletov območja požara in nanj odvrgli skupno 50.000 litrov vode. Požar ni omejen, po zadnjih podatkih obsega že 500 hektarov. Pri gašenju si je eden od gasilcev poškodoval nogo. Zgorelo je tudi več vikend objektov.

Ob 20.21 je v naselju Dvorje, občina Cerklje na Gorenjskem, gorel štor. Gasilci PGD Cerklje so štor pogasili in opravili pregled s termovizijsko kamero.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.18 so gasilci PGD Škofljica pogasili okoli 50 kvadratnih metrov goreče trave in podrasti ob Žagarski ulici na Škofljici.

Ob 12.58 je v Stahovici proti Vegradu v občini Kamnik zagorel gozd. Aktivirani so bili gasilci PGD Kamnik in PGD Kamniška Bistrica, ki so omejili širjenje požara ter pogasili še posamezna žarišča. Zgorelo je okoli 0.5 hektara podrasti.

Ob 13.23 je zagorela trava in grmičevje v naselju Golo v občini Ig. Požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Golo.

Ob 13.45 je zagorela trava ob cesti Notranje Gorice–Podpeč. Požar na površini okoli 250 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD notranje Gorice-Plešivica.

Ob 14.30 je med Ugarjem in Nemško vasjo, občina Ribnica, gorelo na travniku. Gasilci PGD Ribnica, Nemška vas, Goriča vas, Bukovica in Otavice so pogasili okoli 8 hektarov goreče suhe trave in grmičevja.

Ob 15.14 je med Ižanskimi toplicami in Hauptmanco, občina Ig, gorelo na travniku. Požar suhe trave in šote na površini dveh hektarov so pogasili gasilci PGD Ig, Golo, Iška Loka, Vrbljene-Strahomer in Matena. V pripravljenosti so bili gasilci PGD Iška vas, Kot-Staje in Škrilje.

Ob 16.31 je zagorela podrast in posamezna drevesa v Dobovljah, občina Domžale. Požar na površini okoli 1600 kvadratnih metrov so pogasili gasilci Centra zaščite in reševanja (CZR) Domžale in PGD Ihan.

Ob 17.05 je med Brestom in Lipami, občina Ig, gorelo na travniku. Gasilci PGD Brest, Tomišelj, Podpeč in Jezero so pogasili približno 3 hektare goreče trave, podrastja in grmičevja.

Ob 17.09 so gasilci PGD Kočevje posredovali v industrijski coni pri sušilnici lesa v Kočevju, kjer je gorelo približno 500 kvadratnih metrov suhe trave in podrasti ter štirje odpadni štori. Gasilci so požar lokalizirali in pogasili ter preprečili večji požar, saj je bila v bližini večja količina suhih plohov.

Ob 17.13 je zagorela trava in podrast v Klinji vasi v občini Kočevje. Na kraj so odšli gasilci PGD Stara cerkev in PGD Klinja vas, ki so požar lokalizirali in pogasili. Zgorelo je približno 2000 kvadratnih metrov trave, podrasti in grmičevja.

Ob 21.00 je na Cesti občine Hirschaid v Ivančni Gorici na dveh lokacijah gorelo grmovje. Požar so pogasili gasilci PGD Ivančna Gorica in Stična.

Izpostava Maribor

Ob 1.04 je v Ljubljanski ulici v Mariboru, gorela suha trava. Manjši požar so pogasili gasilci JZ GB Maribor in PGD Studenci.

Ob 15.56 je v naselju Vukovje, občina Pesnica, zagorela trava. Gasilci PGD Pernica so požar na površini okoli 50 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 17.59 so v Gaju nad Mariborom, občina Maribor, gasilci PGD Kamnica na obhodu požarnega območja naleteli na gorečo podrast in travo. Požar na površini približno 10 kvadratnih metrov so pogasili.

Izpostava Murska Sobota

Ob 8.22 so ob naselju Pušča v občini Murska Sobota občani kurili plastiko. Požar na površini okoli tri krat tri metre so pogasili gasilci PGD Pušča.

Ob 12.34 so pri hiši na Stavešinskem Vrhu, občina Gornja Radgona, rezali železo, pri čemer je iskra zanetila požar trave, ta pa je zajel tudi leseno tramovje. Gasilci PGD Stavešinci in Gornja Radgona so požar na površini osem kvadratnih metrov pogasili.

Izpostava Nova Gorica

Ob 0.50 so v bližini Šmihela, občina Nova Gorica, gasilci PGD Nova Gorica in Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost - Gasilska enota (JZ GRD GE) Nova Gorica, pogasili požar podrastja in suhe trave na površini okoli 1 hektarja.

Ob 8.36 je pri Treh hišah v Ozeljanu v občini Nova Gorica, pri kurjenju odpadkov zagorelo na njivi. Poklicni gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so manjši požar pogasili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 14.52 je zagorelo nad vasjo Ravne, občina Ajdovščina. Posredovali so poklicni gasilci PGD Ajdovščina in gasilci PGD Selo in PGD Ajdovščina, ki so požar na površini okoli 2 hektarjev podrasti in grmičevja, lokalizirali in pogasili. Zaradi morebitnega ponovnega vžiga so na požarni straži ostali gasilci PGD Selo in PGD Ajdovščina.

Izpostava Novo mesto

Ob 00.16 je na Lokvah, občina Črnomelj, ob železniški progi gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Talčji Vrh so pogasili požar na površini okoli okoli 100 kvadratnih metrov.

Ob 16.08 je pri ulici Pot v gaj v Novem mestu, gorelo v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov.

Ob 18.23 je pri ulici Pot v gaj v Novem mestu gorelo v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov.

Ob 19.02 je v ulici Pot v gaj v Novem mestu gorela suha trava, ogenj se je razširil še na dve leseni baraki. Gasilci GRC Novo mesto in Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrih. Leseni baraki pa sta bili samo ožgani.

Ob 19.36 so pri naselju Dobruška vas, občina Škocjan, goreli suha trava, grmičevje in podrast. Gasilci PGD Grmovlje in Škocjan so pogasili požar na površini enega hektarja.

Ob 19.43 sta pri naselju Iglenik, občina Novo mesto, goreli suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolž so pogasili požar na površini 1500 kvadratnih metrov.

Izpostava Postojna

Ob 12.42 je ob cesti Obrov – Javorje, občina Hrpelje-Kozina, zagorelo v naravi. Gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana so požar suhe trave , podrasti in posameznih borovcev na površini okoli pol hektarja pogasili in dodatno zalili.

Ob 15.00 je v Postojni ob avto cesti gorela suha trava in grmičevje. Požar na okoli 400 kvadratnih metrih so pogasili in dodatno zalili z vodo gasilci PGD Postojna.

Ob 17.39 je v bližini lovske koče Zelše, občina Cerknica, zagorela suha trava in podrast. Požar na površini okoli100 kvadratnih metrov so pogasili in izdatno zalili gasilci PGD Dolenja vas.

Izpostava Ptuj

Ob 4.25 je v naselju Formin, občina Gorišnica, v gozdu gorela podrast. Gasilci PGD Formin in Gorišnica so požar na površini približno 900 kvadratnih metrov pogasili in območje pregledali s termo kamero.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 13.13 je ob Koroški cesti, na Ravnah na Koroškem, zagorela trava. Posredovali so poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so požar pogasili.

Izpostava Trbovlje

Ob 18.23 so v Šavni Peči v občini Hrastnik gasilci PGD Hrastnik z vodo poškropili površino travnika, ki ga je požigalec sam pod nadzorom policistov pogasil, pred prihodom gasilcev.

Ob 19.41 je na območju Majcenove ceste v Trbovljah gorel mešan gozd. Gasilci PGD Trbovlje - mesto so požar pogasili, prekopali posamezna žarišča ter s termovizijsko kamero pregledali celotno območje. Zgorelo je približno 100 kvadratnih metrov gozda.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Trbovlje

Ob 3. 21 so na Cesti VDV brigade v Dolu pri Hrastniku, občina Hrastnik, gasilci PGD Dol pri Hrastniku pogasili zabojnik za biološke odpadke.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Nova Gorica

Ob 13.37 se je na lokalni cesti Zakriž–Jesenica, občina Cerkno, zaradi poškodovane traktorske hidravlične cevi po cestišču razlilo hidravlično olje. Gasilca PGD Cerkno in delavci Komunale so onesnaženo cestišče posula z vpojnim sredstvom ter namestili opozorilne znake.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 10.15 je na območju med Ajdovščino in Colom, občina Ajdovščina, občanka našla 4 kose neeksplodiranih ubojnih sredstev italijanske izdelave v skupni teži 37,47 kilogramov. Najdbe, ki izvirajo iz obdobja 2. svetovne vojne sta na varno odstranila pripadnika Državne enote za varstvo pred Neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Severnoprimorske regije.

Ob 13.53 je občan na travniku v Volčji Dragi, občina Renče - Vogrsko, našel italijansko topovsko granato kalibra 105 mm, mase 16 kg. Najdbo, ki izvira iz obdobja 1. svetovne vojne, sta na varno odstranila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Koper

Ob 20.21 so v Seči, občina Piran, gasilci JZ GB Koper nudili pomoč pri prenosu nepokretne osebe.

Izpostava Kranj

Ob 6.33 je zaradi počene cevi na lijaku voda poplavila tri razrede in dva kabineta v osnovni šoli Toneta Čufarja na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah. Posredovali so Gasilci Gasilsko reševalne službe (GARS) Jesenice, preprečili nadaljnje iztekanje in posesali vodo iz prostorov.

Ob 17.59 je na Cesti Staneta Žagarja v Kranju osebno vozilo nasedlo na robnik. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cesto.

Ob 22.15 je v objektu v Dražgoški ulici v Kranju oseba ostala ujeta v kabini okvarjenega dvigala. Iz kabine so jo rešili gasilci GARS Kranj. Izklopili so dvigalo in obvestili serviserja.

Izpostava Ljubljana

Ob 11.27 se je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane, zaradi tehnične okvare kadilo iz zavor tovornega vozila. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Stara Vrhnika so pregrete zavore ohladili, nato je vozilo lahko v spremstvu dežurnih delavcev Direkcije za avtoceste republike Slovenije (DARS) na izvozu Vrhnika avtocesto zapustilo. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Do požara ni prišlo.

Ob 13.45 so gasilci GB Ljubljana na Prušnikovi ulici s tehničnim posegom odprli vrata avtomobila, v katerem je bil zaklenjen dojenček.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Opozorila

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14) je od 14. marca 2022 na območju celotne države Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Razglas velja do preklica za območja naravnega okolja brez snežne odeje.