Skoči do osrednje vsebine

Dan sajenja medovitih rastlin tudi v Porabju

Generalni konzulat Republike Slovenije v Monoštru se je v sodelovanju s porabskima dvojezičnima osnovnima šolama, Jožefa Košiča Gornji Senik in Števanovci, čebelarji in Kmetijsko gozdarskim zavodom Murska Sobota pridružil projektu Čebelarske zveze Slovenije "Dan sajenja medovitih rastlin". Strokovno pomoč in podporo pri sajenju so zagotovili direktor KGZ Murska Sobota dr. Stanko Kapun in čebelarja, Vili Hribernik in Dejan Horvat, slovenska duhovnika iz sosednjih župnij v Prekmurju, ki v Porabju vodita tudi svete maše v maternem slovenskem jeziku. Sadiki lip je darovala Družba Slovenski državni gozdovi.

Generalna konzulka je posajenima lipama želela, naj bogato cvetita, medita in da bodo v krošnji njunih senc sedele še mnoge generacije porabskih Slovencev.
Ravnateljici Ildiko Dončec Treiber in Agica Holec sta se zahvalili za prijazno gesto in obljubili, da bodo učenci lipi dobro zalivali ter skrbeli, da bosta lepo rasli.
Učenci so s petjem in recitacijami o čebelah, čebelarjih in lipi popestrili dogodek. Po končanem sajenju so se udeleženci skupaj posladkali z lipovim medom in čajem ter ajdovo torto.