Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednika Republike Slovenije v Katarju

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na povabilo katarskega emirja Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija mudil na uradnem obisku v Katarju.
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in katarskega emirja Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija

Srečanje predsednika Republike Slovenije Borut Pahor in katarskega emirja Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija | Avtor: Nebojša Tejić, STA; vir: UPRS.

Sprejemu z vojaškimi častmi so prvi dan uradnega obiska sledili plenarni pogovori med delegacijo Države Katar in delegacijo Republike Slovenije, pod vodstvom katarskega emirja in predsednika Republike Slovenije. Predsednik Pahor in emir Al Thani sta se nato zadržala v daljšem pogovoru na štiri oči, sledil je obed, ki ga je v čast predsednika Pahorja priredil emir ter nanj povabil najpomembnejše predstavnike katarske vlade.


Predsednik republike je v popoldanskih urah obiskal Parlament države Katar, kjer ga je sprejel predsednik parlamenta Hassan bin Abdulla Al-Ghanim z delegacijo.


Drugi dan obiska se je predsednik Pahor srečal s predstavniki vodstva katarskega Sklada za razvoj in z uvodnim nagovorom nastopil na otvoritvi mednarodnega foruma v organizaciji Qatar Leadership Center.