Skoči do osrednje vsebine

Previdno pri nakupu izdelka TONERIN

Na spletu se še vedno pojavljajo različni oglasi, ki želijo potrošnikom prodati različne izdelke za izboljšanje njihovega zdravja in počutja. V večini primerov gre za spletne strani, ki so sicer v slovenskem jeziku, vendar na njih ni nobenega podatka o podjetju, ki te izdelke ponuja.

V sklopu člankov »Zlati sklad« se je tako pojavil intervju z naslovom »Otekanje, bolečine in mišični krči: 3 spremljevalci zastrupljene krvi. Kako jih lahko odpravite doma?«, avtorja Pavla Poniža, v katerem prof. dr. Marko Noč, priznani specialist za žilno kirurgijo, z odgovori na vprašanja, povezana z odpravo toksinov, čiščenjem krvi in izboljšanjem krvne kakovosti, promovira izdelek TONERIN in njegove zdravilne učinke.

Tržni inšpektorat RS je bil obveščen, da prof. dr. Marko Noč v navedenem intervjuju ni nikoli participiral oziroma kakorkoli drugače sodeloval pri promociji sredstva Tonerin, niti se ni nikoli izrekel ali na kakršen koli drug način opredelil do izdelka, ki se promovira na takšen način.

Vse potrošnike opozarjamo na previdnost pri naročanju zgoraj navedenega izdelka, saj obstaja velika verjetnost, da gre za spletno prevaro, pri čemer je izredno težko oziroma praktično nemogoče ugotoviti, kdo stoji za njo.

Naj na tem mestu še enkrat opozorimo na previdnost pri nakupovanju preko spletnih strani, na katerih ni mogoče najti podatkov o podjetju in na katerih ni objavljenih kontaktnih podatkov, ampak zgolj obrazec za sporočila. Več o tem, kaj vse je potrebno preveriti, predno se odločite za nakup preko spleta, pa si lahko preberete tudi na spletnih straneh »Varni na internetu«.