Skoči do osrednje vsebine

25. marca bo objavljen še enoletni projektni razpis na področju intermedijskih umetnosti

V petek, 25. marca, bo Ministrstvo za kulturo objavilo še enoletni projektni razpis na področju intermedijskih umetnosti. Razpis se bo pridružil preostalim enoletnim projektnim razpisom na področjih uprizoritvenih, glasbenih in vizualnih umetnosti (vključno z arhitekturo in oblikovanjem), ki so bili objavljeni 18. marca 2022.
Igra bele svetlobe

Interaktivna razstava v sklopu festivala Ars Electronica | Avtor: Anita Huszti / Shutterstock.com

Ob zavedanju, da so se umetniki in producenti zaradi pandemije covida-19 v zadnjih dveh letih srečevali z oteženimi razmerami za izvedbo projektov, je poleg možnosti prijave projektov razpisano bistveno večje število delovnih štipendij kot pretekla leta – 36 delovnih štipendij. To je skoraj dvakrat več kot lani.

Ministrstvo za kulturo vse zainteresirane izvajalce (nevladne kulturne organizacije, javne zavode na področju kulture ter samozaposlene v kulturi in druge fizične osebe, ki delujejo na področju uprizoritvenih umetnosti) vabi k prijavi.

Rok za prijavo na projektne razpise na področjih uprizoritvenih, glasbenih in vizualnih umetnosti (vključno z arhitekturo in oblikovanjem) za leto 2022 je 19. april 2022.