Skoči do osrednje vsebine

Novo vozilo ob 70-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Goriče

Prostovoljno gasilsko društvo Goriče je ob 70-letnici delovanja danes še s slovesnostjo namenu predalo novo vozilo GVC 16/25. Vozilo je sofinanciralo tudi Ministrstvo za obrambo. Govornik na dogodku je bil minister za obrambo mag. Matej Tonin.

"Prostovoljni gasilci ste temelj slovenskega sistema zaščite in reševanja. Ste pomemben del kraja, poleg intervencij ste prisotni tudi ob vseh ostalih dogodkih. Gasilstvo je vezivo slovenstva," je povedal minister Tonin in čestital gasilcem iz Gorič ob jubileju in pridobitvi novega vozila.

V nadaljevanju je minister Tonin poudaril, da je slovensko gasilco izjemno dobro opremljeno in se lahko pohvali z vrhunsko opremo. "Ministrstvo za obrambo krepi tudi sredstva za sofinanciranje opreme in tehnike prostovoljnih gasilcev. Ta so se z 1,7 milijona evrov v letu 2020 letos zvišala na 2,6 milijonov evrov," dodaja minister Tonin, ki se je v nadaljevanju predstavil še oba zakona, sprejeta prejšnji teden, ki urejata status gasilcev. Novela Zakona o gasilstvu po številnih letih končno ureja status gasilcev, med drugim opredeljuje definicijo gasilca pripravnika in gasilca veterana ter zvišuje starost za operativne gasilce na 65 let. Zakon o dohodnini operativnim gasilcem prinaša višje plače.

Ob koncu se je minister Matej Tonin zahvalil gasilcem in njihovim družinam za delo in pripravljenost vedno priskočiti na pomoč.

Minister in predstavniki gasilskega društva na skupinski fotografiji pred novim gasilskim vozilom

Prostovoljno gasilsko društvo Goriče je danes s slovestnostjo obeležilo 70-letnico in namenu predalo novo vozilo GVC 16/25 | Avtor: Monika Sušanj

1 / 2