Skoči do osrednje vsebine

Pomladanske aktivnosti v zaporih Celje, Koper in Nova Gorica

Danes smo v Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje ponovno sodelovali na tradicionalni spomladanski akciji čiščenja okolja, ki jo organizira Mestna občina Celje.

Po svojih močeh so obsojenci prispevali, da bo naše življenjsko okolje lepše, čistejše in bolj urejeno. S sodelovanjem v čistilni akciji želimo obsojence predvsem ozaveščati o odgovornem odnosu do okolja.

Poleg tradicionalne čistilne akcije pa v zavodih potekajo tudi različne športne aktivnosti:

V zavodu Celje smo danes uspešno izvedli še skupinski namenski izhod obsojencev, ki so jih spremljali pravosodni policist in pedagoga.

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper smo ponovno organizirali nogometno tekmo za prehodni pokal zavoda. Po dveh prepričljivih zmagah ekipe iz pripora, so tokrat prvič slavili obsojenci in osvojili pokal.

V Oddelku Nova Gorica smo 9. marca 2022 organizirali pohod z obsojenci na bližnja hriba - Škabrijel in Kekec, od koder se razprostira pogled na mesto Nova Gorica in okoliške vasi. Pohod je potekal v pozitivnem vzdušju, sodelujoči pa so kljub zahtevnosti vzpona izrazili željo po ponovitvi.