Skoči do osrednje vsebine

Minister Janez Poklukar sprejel priznanje WHO v imenu zaposlenim v zdravstvu in socialni negi

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes, 18. 3, sprejel simbolično plaketo Svetovne zdravstvene organizacije v imenu vseh predstavnikov zdravstvenih in socialnih zavodov. Plaketa je izraz hvaležnosti vsem zaposlenim v zdravstvu in socialni negi, za opravljeno delo in vložen trud med pandemijo COVID-19 in tudi zahvala za predanost delu in zavezanost v naporih za izboljšanje zdravja in oskrbe.

»Svetovna zdravstvena organizacija je leto 2021 razglasila za Mednarodno leto zaposlenih v zdravstvu in socialni negi, kot izraz podpore zaposlenim na teh področjih po vsem svetu«, je v nagovoru povedal minister Poklukar. Izpostavil je težke razmere, s katerim so se le ti spopadali in obremenjenost, ki so jo občutili ne le med epidemijo, temveč jo zaradi pomanjkanja kadrov občutijo vsak dan. Poudaril je, da so potrebna večja vlaganja v kadre, v izobraževalni sistem, v varnost zaposlenih in v boljše delovne pogoje, skupaj s potrebo, da se jim omogoči karierno napredovanje in nagrajevanje.

Poleg zahvale, je  bil poglavitni namen na globalni ravni razširiti ozaveščenost o njihovi vlogi v družbi. »Zaposleni ste temeljni člen, na katerem temelji tako zdravstveni sistem, kot tudi dobrobit celotne družbe – in tega bi se morali vsi bolje zavedati.«