Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Simoniti sprejel albanskega veleposlanika v Republiki Sloveniji Pëllumba Qazimija

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se je v prostorih Ministrstva za kulturo srečal z albanskim veleposlanikom v Republiki Sloveniji nj. eksc. gospodom Pëllumbom Qazimijem. Pogovarjala sta se o kulturnem in umetniškem sodelovanju med državama.

Minister dr. Simoniti se je srečal z albanskim veleposlanikom v Republiki Sloveniji Pëllumbo Qazimijom

Minister dr. Simoniti se je srečal z albanskim veleposlanikom v Republiki Sloveniji Pëllumbo Qazimijom | Avtor Ministrstvo za kulturo

1 / 2

Sogovornika sta uvodoma pozdravila odlično sodelovanje med državama na kulturnem področju v zadnjih dveh letih. V nadaljevanju pogovora sta se med drugim zavzela za krepitev sodelovanja, predvsem na področju knjige tudi v prihodnje. Ob tem sta spregovorila o možnostih tesnejšega sodelovanja na širokem kulturnem področju med obema državama.

Sogovornika sta izrazila naklonjenost podpisu dogovora o kulturnem sodelovanju med državama, ki bi spodbujal k razvoju in krepitvi sodelovanja na področjih kulture, umetnosti, knjige in kulturne dediščine, obenem pa tudi k izmenjavi izkušenj in umetniških produkcij ter vzpostavitvi skupnih mrež za povezovanje na področjih umetnosti, kulture, kulturne dediščine in muzejev.